Stage

Home / Personeel / Stage

Stage Ambulant gezinsbegeleider

Simetri heeft stageplekken beschikbaar voor studenten die een opleiding volgen binnen het Sociaal Werk (Social Work, Pedagogiek, Toegepaste Psychologie, Pedagogische Wetenschappen, Orthopedagogiek). Binnen deze stage krijg je de mogelijkheid om jouw kennis en vaardigheden als ambulant begeleider te ontwikkelen onder toezicht van professionals. Tevens is er ruimte om bij het positief afronden van de stage bij ons in dienst te komen.

Simetri
Simetri biedt ambulante begeleiding op maat aan kinderen, jongeren, volwassenen, hun gezin en het netwerk. Simetri onderscheid zich door het hulpaanbod af te stemmen op cliënten van zowel westerse als niet-westerse komaf. Onze expertise ligt bij complexe problematiek zoals gedragsproblemen, ontwikkelingsproblemen, psychiatrische stoornissen en/of een verstandelijke beperking.

Taken van een Ambulant Begeleider
Als ambulant begeleider/gezinswerker ben je integraal verantwoordelijk voor het begeleiden en ondersteunen van cliënten bij het verwerven van vaardigheden. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, uitvoeren en evalueren van de zorgplannen van je cliënten. Daarnaast kun je op een correcte wijze rapportage en registratietaken uitvoeren. Je signaleert en reageert adequaat en professioneel op zorgsituaties en signalen van zowel de cliënt als zijn omgeving. Ook onderhoudt je contacten met externe partijen die bij de zorg van je cliënten zijn betrokken.

Taken en verantwoordelijkheden stagiaire
Als stagiair start je met het meelopen met een ervaren Ambulant Begeleider. Samen met deze Ambulant Begeleider begeleid en ondersteun je cliënten in hun thuissituatie. Ondanks dat je niet de verantwoordelijkheid draagt voor het begeleidingstraject, krijg je de mogelijkheid om gedurende je leerproces een deel van de begeleiding zelfstandig uit te voeren onder supervisie van een ervaren begeleider of gedragswetenschapper.

 Wij bieden

  • Een zeer uitdagende en afwisselende stage;
  • Een stagebegeleider die jou begeleid en coacht tijdens je stage;
  • Een positief en fijn werkklimaat waar iedereen elkaar respecteert;
  • Ruimte voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling; wij staan open voor jouw input en ideeën, omdat wij denken dat je alleen met elkaar goede zorg kunt neerzetten;
  • Om de week een casuïstiek bijeenkomst waarbij we van en met elkaar leren;
  • Een stagevergoeding volgens CAO Gehandicaptenzorg.

 Wij zijn werkzaam door heel Noord-Holland. Onze kantoren zijn gevestigd in Hoorn en Purmerend.

Voor meer informatie over deze stageplaats kun je contact opnemen met mevrouw T. Honcoop, telefoonnummer 06-28514135. Je sollicitatiebrief kun je sturen naar info@simetri.nl.

 

 

 

 

Ben je op zoek naar een stageplek voor je studie? Stuur een e-mailtje naar info@simetri.nl 

Ontwikkel jezelf bij Simetri. Leer werken met professionals van diverse afdelingen.